WelkomDe Vereniging Vlaamse Academici staat open voor alle master gediplomeerden. Ze is de ontmoetingsplaats voor academici uit alle disciplines en met verschillende ideologische strekking.
J
aarlijks wordt een tiental activiteiten georganiseerd.

Het programma omvat een verscheidenheid aan activiteiten:

VVA Oost-Vlaanderen is ontstaan uit een fusie van VVA Gent, VVA Aalst en VVA Meetjesland

Kent u academici die geïnteresseerd zijn? Download dit foldertje en stuur het hen door.

Mededelingen

Vrijdag 25 september 2020 om 14u30
Bezoek

Kasteel van Laarne

met als thema

Vrouwenzaken

Op een boogscheut van Gent vind je het schitterende Kasteel van Laarne. Meer dan 700 jaar geleden werd hier de eerste steen van een middeleeuwse burcht gelegd. De spitse ronde torens en imposante vierkante donjon stammen nog uit die tijd.
In de loop der eeuwen werd er duchtig verbouwd en in de 17de eeuw was het slot uitgegroeid tot een aantrekkelijke adellijke zomerresidentie of ‘maison de plaisance’. Vandaag ademt het nog steeds de grandeur van die tijd. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de Europees vermaarde zilvercollectie van Claude Dallemagne zorgen voor een onvergetelijk bezoek.
Tijdens deze rondleiding dompelen onze gidsen je onder in de fascinerende wereld van kasteelvrouwen, kamermeisjes, wasvrouwen en kokkinnen. Vrouwen uit alle eeuwen passeren de revue. Wat was de huwelijksleeftijd van meisjes in de middeleeuwen? Uit welke tijd stamt het beeld van de vrouw aan de haard? Wat heeft Hélène Fourment met Laarne te maken? Waarom werden vooral vrouwen geviseerd tijdens de waanzinnige heksenvervolging in de 16de en 17de eeuw? Terwijl je door de kamers van het kasteel dwaalt, maken onze gidsen je wegwijs in al die vrouwenzaken.


Samenkomst om 14u30 aan het kasteel, Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne.


Inschrijven via e-mail vanaf 11 september 18u t.e.m. 17 september 18u

De secretaris zal op maandag 21 september uw deelname bevestigen met verzoek tot betaling (€10).

Let op: mondmasker niet vergeten!

UitnodigingHet programma voor het academiejaar 2020-21 vindt u hierVVA-E-zine: Het elektronisch tijdschrift van VVA kunt u hier vinden.