Vereniging Vlaamse Academici
 Afdeling Oost-Vlaanderen


Eerstkomende activiteit(en)


Zaterdag 15 juni 2019 om 14u00
Dienst Toerisme, Hoge Mote, De Biesestraat 2, 9600 Ronse

Geleid bezoek aan Ronse


Tijdens de begeleide wandeling (14u – 16u30) worden alle toeristische troeven van Ronse in de kijker gezet. Je bezoekt de crypte van de Sint-Hermeskerk, recent verheven tot basiliek. Ronse is Ronse niet zonder haar textielindustrie. Het Must (Museum voor textiel) stelt zichzelf voor als een uniek en levend museum. Uiteraard bezoeken we dit belangrijk deel erfgoed. Via het Mouroitplein en de Grote Markt bereiken we de Passage, een uniek herbestemmingsproject van de oude Sint-Martinuskerk, hoeksteen van een nieuw stadsdeel: ‘De Vrijheid’. We nemen naast de nieuwe Sint-Martinuskerk ook een kijkje in een typisch textielsteegje.
Na deze wandeling bezoeken we het openluchtmuseum Beukenhof waar momenteel de 18de editie loopt van ‘Sculptour’, een artistieke rondgang op het domein Beukenhof. Tussen 17u en 19u genieten we er vrij van kunst in de natuur.
We sluiten om 19u30 de vierde stadsontdekkingsdag en traditioneel de laatste activiteit van ons werkjaar af met een gezellig avondmaal in de ‘Feestsalons De Koetse’ aan de voet van het romantische Kwaremontsdorp.


Deze activiteit wordt je aangeboden voor € 40 pp.
Inschrijven kan ten laatste tegen 2 juni 2019 via e-mail aan
 marie-rose.van.den.hende@telenet.be
en door overschrijving op
rekening BE64 4460 0461 8152 van VVA Oost-Vlaanderen.Uitnodiging hier